Our Vision

Together, inspiring students to think, learn, achieve and care in a global community

Our Mission

To work together, BSPS strives to involve all stakeholders in the educational process.

Read More

The Latest News

Posted 09/27/2016 09:34AM

Monday Class Schedule (All 8 Periods Once Weekly - Monday)

1st Hour 7:45-8:29 (44 minutes)

Passing 8:29-8:34 (5 minutes)

2nd Hour 8:34-9:18 (44 minutes)

Passing 9:18-9:23 (5 minutes)

3rd Hour 9:23-10:07 (44 minutes)

Passing 10:07-10:12 (5 minutes)

4th Hour 10:12-10:56 (44 minutes)

Passing 10:56-11:01 (5 minutes)

1st Lunch

10:56-11:26 (30 minutes) - Lunch

11:26-11:31 (5 minutes) - Passing

11:31-12:14 (43 minutes) – 5th Hour

2nd Lunch

11:01-11:44 (43 minutes) – 5th Hour

11:44-11:49 (5 minutes) – Passing

11:44-12:14 (30 minutes) – Lunch

Passing 12:14-12:19 (5 minutes)

6th Hour 12:19-1:02 (43 minutes)

Passing 1:02-1:07 (5 minutes)

7th Hour 1:07-1:50 (43 minutes)

Passing 1:50-1:55 (5 minutes)

8th Hour 1:55-2:38 (43 minutes)

Daily Bell Schedule

(Modified 8-Block Odd and Even Days Tuesday thru Friday)

Tuesday and Thursday (Odd Class Hours)

1st Hour 7:45-9:19 (94 minutes) *Additional 4 minutes for announcements

Passing 9:19-9:24 (5 minutes)

3rd Hour 9:24-10:54 (90 minutes)

Passing 10:54-10:59 (5 minutes)

1st Lunch

10:54-11:24 (30 minutes) Lunch

11:24-11:29 (5 minutes) Passing

11:29-12:59 (90 minutes) 5th Hour

2nd Lunch

10:59-12:29 (90 minutes) 5th Hour

12:29-12:34 (5 minutes) Passing

12:29-12:59 (30 minutes) Lunch

Passing 12:59-1:04 (5 minutes)

7th Hour 1:04-2:38 (94 minutes) *Additional 4 minutes for announcements


Wednesday and Friday (Even Class Hours)

2nd Hour 7:45-9:19 (94 minutes) *Additional 4 minutes for announcements

Passing 9:19-9:24 (5 minutes)

4th Hour 9:24-10:54 (90 minutes)

Passing 10:54-10:59 (5 minutes)

1st Lunch

10:54-11:24 (30 minutes) Lunch

11:24-11:29 (5 minutes) Passing

11:29-12:59 (90 minutes) 6th Hour

2nd Lunch

10:59-12:29 (90 minutes) 6th Hour

12:29-12:34 (5 minutes) Passing

12:29-12:59 (30 minutes) Lunch

Passing 12:59-1:04 (5 minutes)

8th Hour 1:04-2:38 (94 minutes) *Additional 4 minutes for announcements

Posted 09/27/2016 09:26AM

2016 Homecoming Parade and Assembly

The homecoming parade will begin at 12:30pm. Students participating in the parade will be dismissed at noon and all other will will be released for the parade and assembly at 1:00pm. The assembly will begin at 1:30, where we will crown the homecoming king.

Posted 08/31/2016 09:39AM

"All In for Shamrocks" ALUMNI CHALLENGE!


Calling all SHAMROCK ALUMNI! The Berrien Springs Athletic Department wants to honor YOU and celebrate past graduates of Berrien Springs Public Schools. Our challenge is for you to attend the home game assigned to your class and to invite any of your classmates to join you. The home football game schedule is below. For each alumni that attends, you will receive a "All in for Shamrocks" T-Shirt and be recognized at halftime.


Alumni Recognition Football Night Schedule


September 2nd - Class of 1969 & Prior

September 23rd - Class of 1970 to 1989

October 21st - Class of 1990 to Present


So, which alumni class has the most spirit? Find out on our Facebook and Twitter page. Look forward to seeing you there. GO ROCKS!


District Calendar

    • FriSep30 Homecoming Week
    • FriSep30 Homecoming Parade 12:30 PM to 1:30 PM
powered by finalsite